2019-HeritageArchitecture

Renovatie en uitbreiding van bestaande hoeve als therapeutisch centrum

Het nieuwe therapeutisch centrum voor het ziekenhuis van AZ Groeninge wordt strategisch niet in het ziekenhuis zelf ondergebracht. Zo krijgt de ‘patiënt’ niet het label ‘ziek’. Het therapeutisch centrum is een open centrum en de therapieën zijn gericht op herintegratie in de maatschappij. De nabijheid van het ziekenhuis garandeert wel alle zorg en deskundigheid. De …

Renovatie en uitbreiding van bestaande hoeve als therapeutisch centrum Read More »

Station van Laken

Er wordt onderzocht hoe je het voormalige station van Laken kan herinrichten en restaureren tot een nog levendiger publieke en kunstzinnige plek in het hartje van de gemeente Vandaag is het station van Laken een waardevol historisch gebouw uit 1879, uitermate goed zichtbaar en gelegen op een strategische plek in het hartje van de gemeente. …

Station van Laken Read More »

Renovatie en restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Bij de eeuwwisseling ontwikkelde het museum de wens om een internationaal toonaangevend museum en onderzoeksinstituut over Midden-Afrika te worden. Het museum onderging een grondige metamorfose. Eén van dé grote uitdagingen was om in het oude museumgebouw, een beschermd monument, de   tentoonstellingszalen uit te rusten met nieuwe technieken voor de conservering en presentatie van de collectie. …

Renovatie en restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika Read More »

De restauratie van acht begijnhofwoningen en een waardevol restant van het “oud convent“ in Lier

In 2009 waren slechts enkele woningen van de Symforosastraat bewoond. Gezien de slechte bouwfysische toestand en het gebrek aan comfort van de woningen hadden de woningen dringend nood aan een algemene restauratie. De restauratie van de begijnhofwoningen in de Symforosastraat was niet makkelijk.  Bij aanvang van de restauratie verkeerde de panden in slechte staat.  Ter …

De restauratie van acht begijnhofwoningen en een waardevol restant van het “oud convent“ in Lier Read More »

Restauration et réaffectation d’un presbytère en bibliothèque

Le projet porte sur la restauration et la réaffectation du presbytère de Pont-à-Celles en bibliothèque communale. Le presbytère est implanté dans le centre de Pont-à-Celles, son parc et le bâtiment réhabilité en bibliothèque communale favorisent les rencontres intergénérationnelles qui représentent un atout culturel majeur en matière de dynamisme et de développement du territoire. La réalisation …

Restauration et réaffectation d’un presbytère en bibliothèque Read More »

Scroll to Top