De kandidaten 2021

De 2021 editie van de Publica Award is verheugd een groot aantal projecten te hebben mogen selecteren uit de vele ontvangen kandidaturen.Ontdek ze hieronder, onderverdeeld in 5 categorieën.Stem voor uw favoriete project die de publieksprijs mag winnen.

De categorieën 2021

Alle categorieën
  • Alle categorieën
  • Corporate Responsibility
  • Heritage & Architecture
  • Security & Safety
  • Technology
  • Urban Development & Infrastructure & Mobility
PolZennevallei_Picture1
Datagestuurd politiewerk: een wetenschappelijke test van big data in politiezone Zennevallei

Project waarbij statistische modellen gebaseerd op big data (omvangrijke digitale databanken) gebruikt worden om dynamische risicokaarten op te stellen, die gebruikt kunnen worden om politiepatrouilles proactief aan te sturen.

PolMinos_Foto-2_00
Laat je niet in ‘t zak zetten

Project om de bevolking attent maken op de gevaren van online oplichting. Broodzakken met preventietips werden verdeeld over een 25-tal bakkers in de zone.

PolLokeren_Foto3_OpnamePZDendermonde_DilemmaGrensoverschijdend-gedrag
Omgaan met politionele dilemma’s. A serious game.

Elke dag worden politiepersoneelsleden geconfronteerd met ethische dilemma’s. Om mensen te trainen in hun besluitvormingsproces in zulke situaties is er een projectgroep opgericht binnen de geïntegreerde politie.

PolAnvers4_Dossier-SF-1
Project Skyfall

Project omtrent C-UAV technologie en tactiek, gecoördineerd door Lokale Politie Antwerpen, met projectpartners Lokale Politie Brussel Hoofdstad Elsene, Federale Politie & Jandarmeria Romana.

PolAnvers3_Dossier-cybersecurity---scherm00
Cybersecuritybeleid Politiezone Antwerpen

Politiezone Antwerpen erkent dat zij een groot target zijn voor cyber aanvallen, en zijn een project gestart om hun cybersecuritybeleid te aligneren met internationale standaarden (ISO27001).

PolAnvers2_48793210772_ac3f66e39a_OO
Cyber Sandbox Environment

Een geïsoleerde omgeving voor het bestrijden van Cybercrime. Cyber Sandbox Environment (CSE) zorgt voor een online verbinding via een dedicated anonieme internetlijn.

PolAnvers1_Dossier-BC-cam_00
Project Bodycam

Project met betrekking tot het ter beschikking stellen van de bodycam aan elke eerstelijnsmedewerker dewelke zichtbaar wordt gedragen op de borst, en bedoeld is om de interactie tussen politie en burger te filmen.

Eurocycle Arcadis
Eurocyclo

Stad Oostende plant de bouw van een uitkijk- en rustpunt op het strand van Mariakerke. Een trekpleister met respect voor strand en dijk.

Dorpermolen_Opoeteren_JolienFagard_005
De Dorpermolen

De restauratie van De Dorpermolen in Opoeteren, een watermolen op de Bosbeek die zijn oorsprong kent in de 16e eeuw.

DRDH_Bijloke_Foto_Karin-Borghouts_Buitengevel
Concertzaal, Muziekcentrum de Bijloke

Vernieuwing van de concertzaal van Muziekcentrum de Bijloke. Gevestigd binnen de impressionante 13e-eeuwse gotische ziekenzaal van het voormalige abdijziekenhuis, maakt het nieuwe ontwerp van de concertzaal gebruik van de specifieke elementen van hedendaagse concertzalen.

HASA_old-veterinary-school_escape-stairs-street-view_c-tvdv
Oude Veeartsenschool Anderlecht

Na 20 jaar leegstand, is het hoofdgebouw van de historische Veeartsenschool in Anderlecht omgevormd tot een bedrijven- en conferentiecentrum met als doel het stimuleren van het economisch herstel in de Kuregemwijk.

Regie1_IMG_2611-V2
Renovatie en restauratie van het rijksarchiefgebouw in Antwerpen

De Regie der Gebouwen voerde de afgelopen jaren grondige renovatie- en restauratiewerken uit in het prachtige gebouw van het rijksarchief, dat dateert uit 1905-1906.

De Publica Awards is het trefpunt van het jaar voor vertegenwoordigers van openbare besturen (gemeenten, OCMW's, politiezones, provincies, ziekenhuizen, regionale en federale overheden, non-profitorganisaties, ... ).

De jury van de Publica Awards 2021

sponsors & partners

Share This