Belgisch paviljoen voor de Wereldtentoonstelling van Dubai in 2020

Tijdens de komende Wereldtentoonstelling van 2020 in Dubai (dinsdag 20 okt. 2020 - zaterdag 10 apr. 2021) zal België zijn technologische bekwaamheid in “Connecting minds, Creating the future”, het hoofdthema van de tentoonstelling, aan de wereld tonen.

Het leidmotief van het Belgisch paviljoen, de “Groene Boog”, is het katalyseren van architectuur, structuur, energie, landschap en scenografie, alsof het hele project in één trek werd ontworpen. De Groene Boog staat in het teken van zachte mobiliteit en focust op de opkomst van groene, dichte en verbonden steden. Ze wil de Belgische industriële, technologische en wetenschappelijke knowhow internationaal in de kijker zetten.

Het project neemt de vorm aan van een plantenboog, een tuingebouw met mooie rondingen dat de dynamiek van een België in beweging uitdrukt. Het Belgisch paviljoen heeft een flexibel ontwerp. Op het gelijkvloers zijn er verschillende fastfoodstands met Belgische specialiteiten zoals frieten en wafels, alsook twee winkels die Belgische chocolade en souvenirs verkopen.

Indiener: Regie der Gebouwen, BelExpo, BEMOB-2020

Pavillon belge
Share This