Museum of Things for People

Museum of Things for People (MOTFP) is een City of Things innovatietraject binnen de oproep van VLAIO in 2018. De oproep had als doel elke Vlaamse stad of gemeente slim te maken, waarbij de focus vooral ligt op mogelijkheden van Internet of Things technologie. MOTFP is het enige project binnen deze call met een culturele insteek.

Het traject werd getrokken naar hoe IoT-technologie kan bijdragen tot een verbetering van de aangeboden diensten en een verrijking van de bezoekers-ervaring binnen musea. Door middel van een living lab en extensief gebruikers-onderzoek, werden een aantal use-cases en technische vereisten onder de loep genomen.

Concreet leidde dit traject tot een proefopstelling met indoor positionerings-technologie aan de hand van ultra-wide band waardoor bezoekers tot op 10 cm nauwkeurig gevolgd worden. Algoritmes genereren interesseprofielen die gebruikt worden om bezoekers inzicht te geven in eigen interesses en welke andere design gerelateerde plekken in de stad voor hen relevant zijn.

Soumissionnaires: Stad Gent, Design Museum Gent

Museum of Things for People
Share This