Digitalisering in de zorgsector

De implementatie bij AZ Maria Middelares (AZMM) van haar gecombineerde FM-software en Smart Building aanbod om het ruimtegebruik en de schoonmaakdiensten in het ziekenhuis te stroomlijnen en te innoveren.

Dit gebeurd in 3 stappen

Digitale work assistent:  gedigitaliseerde planning en toewijzing van ziekenhuisreinigingsopdrachten, waarbij de dagelijkse werkopdrachten op digitale tablets beschikbaar worden gesteld aan een team van 100+ schoonmakers. Bij het inloggen ziet elke schoonmaker een overzicht van zijn locaties en taken, die de dispatchers voorbereiden met behulp van een interactief planbord.

Live-sensorgegevens voor het aansturen van de op activiteiten gebaseerde reiniging in het ziekenhuis: In een tweede stap gaat het ziekenhuis over op reiniging op basis van activiteit, gebaseerd op live gegevens van IoT-sensoren (gevoed door Cobundu™). Dit stelt AZMM in staat om de reinigingsfrequenties van bijvoorbeeld toiletruimtes te optimaliseren. Ook kunnen reinigingsdiensten worden geactiveerd op basis van het werkelijke gebruik, gevolgd door deur- en aanwezigheidssensoren.

Optimalisatie van de efficiëntie van de beschikbare ruimtes: Het ziekenhuis heeft ook de Meetings & Reservations oplossing ingezet, die gebruikers gemakkelijk kunnen bereiken via een webportaal. Bovendien kunnen de medewerkers via aan het systeem gekoppelde touchscreens ter plaatse de beschikbaarheid controleren en vergaderzalen boeken.

Indiener: AZ Maria Middelares, Spacewell

digitalissering in de zorg
Share This