4 Fonteinen

Het zuiden van Vilvoorde is een gebied in volle transformatie. Wat tot enkele jaren geleden werd gezien als grijze semi-industriële periferie op de grens tussen Brussel en Vilvoorde, zal een dichte en levendige stadsbuurt worden. De ambitie is om geen eiland te vormen maar een goed geïntegreerd stadsdeel. Er wordt gestreven naar een gezonde mix van wonen en werken. Mobiliteit wordt vervangen door lokaliteit.

De ontwikkeling van 4Fonteinen wordt beschouwd als een opportuniteit om het om- en onderliggende ecosysteem dat de site ondersteunt te versterken. De potentieel van het water wordt gebruikt als een unieke identiteit voor deze buurt. Er worden bijzondere inspanningen geleverd om de Zenne terug haar rol als landschappelijke drager te schenken. Groene oevers worden verbreed, we zoeken naar contact met het water, wat eerst een achterkant was wordt een voorkant, …

Een kindvriendelijke buurt wordt gebouwd, met genereuze groene ruimte en veilige speeltuinen. Het leven rond ruime collectieve binnengebieden die de sociale interactie tussen de buren stimuleren wordt gefaciliteerd.

Indiener: Matexi, Urban platform + Buur + EVRArchitecten

4 fonteinen
Share This