Publica Award Technologie

Deze prijs bekroont een vernieuwend project met geavanceerde technologische oplossingen die een meerwaarde creëren.

 

Gouden medaille: Waterverlies in kaart in Vlaanderen – De Watergroep-delaware

De Watergroep heeft de verantwoordelijkheid om meer dan 3 miljoen klanten op elk moment van de dag van drinkbaar water te voorzien. Om dit te realiseren is een robuust, toonaangevend & duurzaam waterbeleid noodzakelijk. 20% Van het drink water is niet in rekening gebracht, dit maakt van De Watergroep een goede leerling in de Europese klas. Maar dit geeft ook een enorme opportuniteit naar verbetering.
Door middel van doorgedreven data & business analyse leveren we nieuwe inzichten. Om deze inzichten te bekomen is het noodzakelijk om enkele ingrediënten te laten samenvloeien:
De juiste data, de juiste mensen (IT, Data, Waterproductie, …) en doorzettingsvermogen. Hierdoor kunnen we de maatschappelijke, ecologische & economische impact van dit probleem terugdringen.

Zilveren medaille: Eclairage intelligent @ Wavre – Ville de Wavre – Smartnodes

Le projet Wavre 2030 est en marche. Dans cette optique, le Smart LED-Lighting a été installé dans un quartier résidentiel de 400 maisons. Ce système adapte l’éclairage public de façon dynamique ou «à la demande», c’est-à-dire uniquement en présence d’usagers de la voirie, qu’il s’agisse d’un piéton, d’un vélo ou d’une voiture.

Grâce à l’adaptation de l’intensité de la lumière au type d’usager et de la distance d’éclairement en fonction de sa vitesse, le confort visuel et la sécurité gagnent en qualité avec, à la clé, un impact important sur l’environnement. Tout en préservant le besoin d’éclairage en milieu urbain, le respect de la vie nocturne et de la biodiversité apporte une plus-value réelle à une gestion dynamique de l’éclairage.

 

Bronzen medaille: Digitaal horecaloket door V-ICT-OR – Vlaamse ICT Organisatie

Voor de 27.000 Vlaamse horecaondernemers is het regelen van de vergunningen en diverse benodigde goedkeuringen een grote opgave. Daarnaast is voor de overheden de verwerking van de aanvragen een tijdrovende zaak, omdat vele aanvragen niet volledig, door gebrek aan voldoende kennis, worden ingediend.

Voor de lokale besturen is er een digitaal horecaloket waarin we een integrale oplossing aanbieden aan de (startende) horeca-uitbater om alle vergunningsaanvragen en overige regelingen aan te vragen. De startende ondernemer wordt door de voor hem specifiek geldende regelingen geleid, die hij direct kan aanvragen of afhandelen. Daarnaast worden koppelingen voorzien met de digitale backoffice-systemen van de federale, Vlaamse en lokale besturen.

Share This