De Matexi Award

De Matexi Award beloont voor de tweede keer het meest verbindende buurtinitiatief.

Op 18 mei zal ook Matexi  een Award uitreiken, die voor het meest verbindende buurtinitiatief van het land met de Matexi Award. Met deze Award, zet de buurtontwikkelaar succesvolle initiatieven van lokale overheden en hun partners die buren bij elkaar brengen in de kijker. Vorig jaar wist het project ‘Kippegem’ uit Roeselare de jury te overtuigen met de totale transformatie van een grijs plein in een arbeidersbuurt tot een fleurige ontmoetingsplek met bloembollen, kippenren en zelfgemaakt meubilair.

Matexi mikt met de prijs op initiatieven die nieuwe en bestaande buurtbewoners samenbrengen. Daarmee wil het benadrukken hoe belangrijk het is om in een aangename buurt te kunnen wonen. “Buurten worden gevormd door de mensen die er samenleven.

Met de Matexi Award willen we de lokale besturen en de initiatiefnemers belonen voor het harde werk dat zij samen ondernemen om hun van buurten nog aangenamere plekken te maken om te leven, te werken, te ontspannen, …, Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi.

Een jury met vertegenwoordigers van onder andere de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, Union des Villes et Communes de Wallonie en Matexi zal ieder project beoordelen op vier criteria: het verbindend effect, de originaliteit, der overdraagbaarheid en de blijvende impact . De winnaars gaan naar huis met een cheque om hun initiatief verder uit te bouwen.

Hieronder kan u een overzicht vinden van alle genomineerde projecten en hun beheerders.

Kortrijk (Marke) – Bachten de Route

Grâce-Hollogne – Compostage de la Cité du Flot

Neerpelt – Dorpshuis ‘t Kruispunt

Alveringem – Dorpspunt Beveren aan de Ijzer

Gent – Echo’s uit de wijk

Liège – Jardin de l’Abbé Firket

Schaarbeek – Quand les zoziaux / Tussen de mussen

Laarne – Samentuin Hof ten Kouter

Charleroi (Montignies-sur-Sambre) – Solidaroctiau

Roeselare – Solidariteit 31/5

 

Share This