De Valier: Nieuwbouw voor volwassen personen met een beperking

Havinet vzw - Site De Valier

Society & Wellbeing

Projectomschrijving

Het basisuitgangspunt voor dit zorg-gebouw is dat we het gelijkvloers aan de persoon met een beperking bieden: alle leefgroepen en kamers spreiden zich over de gelijkvloerse verdieping. De kamer wordt in onze opvatting gezien als een huis in het dorp. De gemeenschappelijke ruimtes organiseren we genereus tussen de kamers. Het structureel assenstelsel garandeert maximale flexibiliteit/ de structuur blijft overeind, de invulling is flexibel. Het zorg-gebouw kijkt al naar de toekomst. De kantorenvleugel op het verdiep omarmt de hele nieuwbouw.

Welzijn

Een warm thuisgevoel daar begint alles mee.
De Valier, dat is meer dan zorg.
Want De Valier gelooft in een overtreffend zorgmodel waarbij iedereen geliefd wordt en kansen krijgt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en zichzelf te ontplooien. Dit overtreffend zorgmodel is onze visie op zorg.

Het gaat verder dan de basic invulling van zorg. Beyond caring, zou het in ’t Engels klinken, maar wij houden van eenvoudig, en dat noemen wij ‘het thuisgevoel’. En niet enkel voor onze bewoners en bezoekers, maar ook voor hun familie. Want ook zij hebben vragen, noden en onzekerheden. De Valier draagt bij tot een betere en geïntegreerde woonomgeving voor volwassen personen met een handicap.

Maatschappelijke betrokkenheid

De Valier werkt nauw samen met de gemeente en het sociaal huis zodat we kennis hebben van de zorgnoden in onze gemeente en regio.
Samen met de buurten in de omgeving van onze vestigingen en in overleg met vrijwilligers, zoeken we uit hoe we beter kunnen worden.
In samenwerking met scholen laten we jeugd participeren in onze leefwereld. In vakantieperiodes komen kinderen van medewerkers deze leefwereld mee volgen.

Toegankelijkheid en inclusie

De sterktes van De Valier zijn:

  • een warme thuis bieden
  • persoonsgerichte dagbesteding
  • laagdrempelig dichtbij
  • in dialoog en verbinding

Ons ORO mannetje staat voor Onvoorwaardelijk Respectvol Ondersteunen.
Ondersteuning zoals we het zelf zouden willen.

youtube-video-thumbnail
Share This