Mexico

Bouw van een pand met 3 passieve sociale woningen en aanleg van een pocketpark in het centrum van Molenbeek, in het kader van een wijkcontract. In eerste instantie was sprake van een woestenij en een boom die gedoemd was tot verdwijnen volgens het wijkcontract. De boom moest worden gekapt en de gevel van het nieuwe gebouw aanpalend gebouwd. Maar in tegenstelling tot deze logica vraagt het project het behoud van de bestaande boom als ondersteunend element. Het gebouw streeft naar een zo klein mogelijke voetafdruk om zo veel mogelijk plaats vrij te maken voor het pocketpark. De roeping van het park is om de sociale banden in de buurt te herstellen, het wil een ontmoetingsplaats en een zuurstofbel zijn in een dichte omgeving. Met een compact gebouw dat inzet op hoogwaardige woningen. De organisatie op plan is rationeel en efficiënt. Langs de gemeenschappelijke muur vinden we de waterpartijen, wandelgangen en dienstruimten. De andere ruimten openen wijd op het park in drie richtingen en met grote doorlopende woonkamers. De grote appartementen (4 slaapkamers) zijn als duplex ingericht.

Indiener: Gemeente Molenbeek

Mexico
Scroll to Top