GOUJONS – Huisvesting en CSSI (geïntegreerd gezondheids- en sociaal centrum)

Dit project wil een gebouw bieden dat zich gemakkelijk kan aanpassen aan nieuwe toepassingen die in de loop van de tijd kunnen ontstaan. Om deze reden is gekozen voor een constructief systeem met behulp van bundelkolommen en een lichte scheidingswand die vrij is van enige techniek om deze zonder beperkingen te kunnen wijzigen.

Dankzij een grote fotovoltaïsche installatie op het dak, die rechtstreeks is aangesloten op de appartementen om individueel elektriciteit te produceren, en dankzij de uitstekende prestaties van de gebouwschil, stoten de appartementen als geheel geen CO2 uit en worden ze bijna niet belast.

De recyclage van sloopafval, de vergroening van de daken, de recuperatie en het gebruik van regenwater, het gebruik van een maximum aan materialen met een ecolabel of een erkend milieucertificaat, het streven naar een maximum aan zonlicht door de vorm van het gebouw, zijn allemaal elementen die de duurzaamheid van het project ten goede komen.

Indiener: Citydev.brussels, Solidarimmo, Immo Louis De Waele, BAEB (Bureau d’architectes Emmanuel Bouffioux

Projet_GOUJONS_Anderlecht
Scroll to Top