Balenmagazijn Gent

De herontwikkeling van de UCO-site, een voormalige grootschalige textielfabriek, biedt ruimte voor sociale economie in de stad en start met de herbestemming van een magazijn dat voorheen gebruikt werd voor de opslag van balen katoen. De loods centraliseert de gemeenschappelijke functies voor bedrijven die zich op het terrein zullen vestigen.

Het oorspronkelijke magazijn bestaat uit één hoge ruimte met een betonnen prefabstructuur en een verzorgd uitgevoerde bakstenen mantel. Drie poorten geven toegang tot het gebouw.

Door het nieuwe programma te stapelen over vier bouwlagen wordt slechts de halve oppervlakte van de loods in beslag genomen. Het herbestemde gebouw bestaat daarmee uit twee helften die zowel samen als apart van elkaar gebruikt kunnen worden. In het nieuwbouwvolume worden de keuken, de vergaderinfrastructuur, het jobcentrum en de technische ruimtes ondergebracht. De polyvalente ruimte met restaurant geniet van de genereuze hoogte en diepte van het oorspronkelijke magazijn.

Indieners: TRANS architectuur | Stedenbouw, AG StadsOntwikkelingsbedrijf (SOB) Gent

BALENMAGAZIJN GENT
Scroll to Top